KOUZINA 2017: Μια «αρχαιοελληνική εβδομάδα» γεμάτη χρώμα


Θεαματική ήταν η αύξηση των κρατήσεων και της συμμετοχής στις «KOUZINA βραδιές» της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας της διοργάνωσης με τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα», η οποία εδώ και χρόνια «παντρεύει» τις επιρροές που δέχθηκε η Ανατολική Χαλκιδική από τα αρχαιοελληνικά συμπόσια και τον οίνο με τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες των αριστοτελικών οικισμών και του ευρύτερου ορεινού όγκου.

Γιορτές των «φρούτων του δάσους», των «λουβιδιών», του «μελιού» συγκέντρωσαν το κοινό γύρω από γαστρονομικά μαθήματα, που μετατράπηκαν σε παραδοσιακά γλέντια και γιορτές της φύσης.


Ο διακεκριμένος chef του «ΤΗΕ ΜΕΤ», Δημήτρης Τσανανάς, αλλά και ο Πέτρος Δαμουλάς παρουσίασαν δύο εξαιρετικά μενού – ωδή στην πλούσια πρωτογενή παραγωγή του Χολομώντα. Το «restaurant ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ» και το «restaurant ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ», τα οποία φιλοξένησαν τους chef, υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων κορυφαίους Τούρκους εκπροσώπους Τύπου, που μετέφεραν την εικόνα, τις περιγραφές και τα χρώματα στη γειτονική χώρα.

Ο βραβευμένος με χρυσό σκούφο chef του «EKIES ALL SENSES RESORT», Δημήτρης Παμπόρης, απογείωσε «τη γιορτή των μανιταριών» στο «restaurant ΒΙΡΑΓΓΑΣ», συνδυάζοντας την αρχαιοελληνική γαστρονομική σκέψη με τη σύγχρονη μαγειρική ακολουθία.


Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας από την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασαν στο κοινό «την ηπειρώτικη πίτα», την ίδια στιγμή που μέλη τοπικών φορέων παρουσίασαν με τον ίδιο τρόπο τις «τραχανόπιτες και τις γαλατόπιτες του Αριστοτελικού Όρους», προωθώντας έτσι στον κόσμο τη γαστρονομική διαδρομή με τίτλο «από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη». Η Ήπειρος είναι για το 2017 ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός του KOUZINA.

Τέλος, ο chef Απόστολος Αλτάνης του «HYATT REGENCY THESSALONIKI», βραβευμένος επίσης με χρυσό σκούφο, δημιούργησε το πλέον αντιπροσωπευτικό «δείπνο για τον Αριστοτέλη», το οποίο προσφέρθηκε στο «restaurant ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ» της Ολυμπιάδας. Μαζί του ήταν ο Γιώργος Γεωργουλούμης.


Στις δραστηριότητες της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας έλαβαν μέρος 8 τοπικοί κοινωνικοί φορείς, 10 παραγωγοί πρωτογενούς τομέα και 8 επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με το βραβευμένο project αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του KOUZINA ως προωθητικού εργαλείου ενός ολόκληρου προορισμού και του παραγωγικού του κόσμου.

Η δημοσιογραφική αποστολή της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ αποτέλεσε συνεργασία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας.    

Ετικέτες ,